Sign In
Text Size: A A A
|
                          



hamba allah

Date of Complaint:
16/10/2017 11:45 PM

Category:
General

Description:
kan bertanya.aku ni bini-bini.Cemana kan apply offshore?ada online registerkh?

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

F

Date of Complaint:
16/10/2017 06:40 AM

Category:
General

Description:
Salam,

Is there any plan to build more energy and industry sector such as more chemical industry to be build, more pharmaceutical industry from FDI, weaponology and defence industry, high tech sector n etc.
Tq.

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

Mencari kerja

Date of Complaint:
10/10/2017 02:08 AM

Category:
General

Description:
Correction lagi sekali. Pasal mata mengantuk baru tekanang kan buat COMPLAINT.**

Assalamualaikum, di sini aku kan bagitau ah pasal company ani.. aku datang dari KB semata2 kan mencuba nasib manatau ada kerja kosong and OFFICE durang atu terletak di BERIBI. ok lah MAYBE ada kosong tapi durg memerlukan lesen 5. Aku hanya ada lesen 1 dan 3. Masalah nya.. masa ku masuk dalam ofis durang atu dapan counter ada bini-bini kerja sana seingat ku ia atu berisi2 dan jenis malas barangkali ia atu BOSS. cara percakapan nya inda sopan ( kurang ajar ) sama cv ku atu KAW KAW di tulak nya. Tapi kenapa inda di ambil saja untuk rujukan masa akan datang? Atu kah cara nya melayan orang yang mencari kerja lalu di REJECT cv orang? Dengan cakap-cakap yang inda bisai didengar atu? Atu kah kamu cakap membgi peluang untuk orang tempatan? NADADA! Bah ani saja lah. Harap-harap ada perubahan. Sekian.

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

SN

Date of Complaint:
07/10/2017 01:23 AM

Category:
General

Description:
Dear Sir,
Greetings.
I am SN from C,I. I got the opportunity to work in Brunei through Consultancy. Company hired me for the position of EE.
I joined in Company on 2nd December, 2013 for the contract of two years with them.
After Six months they gave me confirmation letter.
After I have joined only six months I got my salary on regular basis later every month salary payment was delayed.
Suddenly they gave me forced leave on 3rd March 2015 and send me back to India on 15th March 2015. Once I reached India they sent me a termination letter on 9th May 2015 one week before the date of my employment pass expire date. My employment Pass not cancelled in my passport and also my dues are not yet cleared till date.
I have sent so many mails regarding my pending salary but not even a single reply from company.
Recently I have seen news that company have not paid their yearly tax returns.
This is to bring to your kind notice the non-receipt of my pending salary since March 2015.
Already two years over by this time.
Hence I kindly request you to look into the same and facilitate early release of my dues as one payment.

Thanking you in advance for a positive reply.

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

Hamba Allah

Date of Complaint:
05/10/2017 07:15 PM

Category:
General

Description:
Assalamualaikum?
Kan betanya .. PPK, bila intake kedua? Bagi yang tinggal jauh, macam KB, Ada kana provide hostel kah ?

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

F

Date of Complaint:
03/10/2017 01:20 PM

Category:
General

Description:
Assalamualaikum Tuan/ Puan

Saya kan membuka syarikat dlm oil and gas sector and pharmaceutical sector.
In oil and gas sector, saya berminat untuk mencuba project LRMC E&I contruction tapi saya tidak tahu mcm mana nak mula.
In Pharmaceuticalsector, saya ingin membuat kajian herba tradisi dgn menguna research and development tapi memerlukan dana yg amat besar dan boleh mendatangkan keuntungan pada syarikat dan jua negara dan jua orang2 kampong.

Harap pihak tuan / Puan dapat membantu saya dalam hal ini.

Terima Kasih

ActionDescription:
Wa’alaikumussalam Wbt,
Terima kasih kerana menghubungi EIDPMO melalui laman sesawang kami. Kami telah mencuba untuk menghubungi awda pada 6hb Oktober melalui emel yang awda telah berikan tetapi sehingga kini kami masih belum menerima sebarang maklum balas.
Untuk makluman awda, salah satu usaha EIDPMO adalah untuk membantu peniaga-peniaga dengan mengadakan sesi muzakarah pada setiap hari Rabu pagi. Sesi muzakarah tersebut bertujuan bagi membincangkan tentang hal-hal seperti yang awda bangkitkan. Kami menjemput awda ke sesi muzakarah kami dengan menghubungi kami melalui emel hafiizah.mohammad@energy.gov.bn / LBD@energy.gov.bn atau talian LBD Hotline 7299111.

Status:
Close

Date Of Issue Closed:
03/10/2017 01:39 PM

test 007

Date of Complaint:
03/10/2017 12:47 PM

Category:
General

Description:
test 007

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

Ms i

Date of Complaint:
02/10/2017 03:45 PM

Category:
General

Description:
Assalamualaikum,


Kan betanya saja. Kalau under iready, adakah participants atu dibenarkan bekerja overtime tanpa bayaran dari pihak companies yang mengambil kedia di bawah iready ani?

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

Hajah T

Date of Complaint:
01/10/2017 01:15 PM

Category:
General

Description:
Salam EIDPMO,

Saya kan mengadu orang kebajikan sudah berjanji kan membari bantuan,sudah telepon sebanyak 4 kali tapi sampai sekarang belum ada seolah-olah bagi harapan palsu sedangkan saya sangat-sangat diperlukan kerana aku orang kurang upaya,nafkah inda dibagi selama 8 tahun,gaji anak ku yang dua orang tidak mencukupi sementara anak ku lagi seorang pun belum bekerja,makanan harian kami tidak mencukupi sehingga dibantu oleh jiran tetangga...

Saya memohon agar pihak tuan dapat memberi pertimbangkan atas permohonan dan masalah saya.

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

Tech-mech

Date of Complaint:
01/10/2017 12:48 PM

Category:
General

Description:
Assalamu'alaikum EIDPMO,
Kan mengadu balum kana panggil keraja sampai ke hari ani,ku ani bukan apa,aku ni laki-laki,tanggungjawab ku basar,kan jaga mama bapa dua-dua sudah pencen inda bekeraja pun inda kana bagi peluang langsung,inda tau lah apa sebab nya,wal hal aku ani ada sijil pengajian tinggi,di mana-mana sudah aku cuba memohon satu pun inda menyangkut,masa ani aku masih lagi kana tanggung oleh mama ku sama bapa ku atu pun pakai duit pencen durang,bila kah lagi aku kan tanggung indung ku lagi?inda ku mau menjawab orang-orang JAPEM atau orang kebajikan seolah-olah aku ni inda berusaha ataupun cacat.

Mohon dipertimbangkan...terima kasih

ActionDescription:
Terima kasih kerana menghubungi EIDPMO melalui laman sesawang kami. Seperti perbincangan dengan awda melalui panggilan telefon, kami menasihatkan awda untuk mengongsikan CV awda kepada kami.  Kami juga telah menyarankan awda untuk berdaftar dengan JobCentre Brunei bagi peluang pekerjaan yang ada dan untuk pertanyaan lebih lanjut mengenainya, awda bolehlah menghubungi terus ke talian JCB Hotline 8239933.
 
Kami sangat berharap awda memperoleh kejayaan di masa yang akan datang. In shaa Allah.

Status:
Close

Date Of Issue Closed:
01/10/2017 01:15 PM

1 - 10 Next