Sign In
Text Size: A A A
|
                          



H

Date of Complaint:
16/12/2017 08:31 AM

Category:
General

Description:
any update from market day?until now, belum ada kana call text or email.it just saja saja untuk menghancurkan harapan?

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

N

Date of Complaint:
13/12/2017 07:23 PM

Category:
Manpower

Description:
Salam,
Just want to inquire, do you have such policy that if a wife is to be sent working outside Brunei, is it a must for husband and a 4-month old child to join? Does it depend on company policy to provide needs such as visa, accommodation, etc. at the country that a wife is to be sent?

Hope to have your feedback asap.

Thank you.

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

MR G

Date of Complaint:
08/12/2017 10:38 PM

Category:
General

Description:
I am currently employed at one of the company in Kuala Belait ,
and i've been working for 4 years in this field, with oil and gas industry. My contract is ending by this coming new year, and i have applied for a new job to continue my career, unfortunetly, i have not receive any call or interview.
i hope and wish that your kind respond could help me giving the opportunity to continue my career. as i am a local Brunei aswell.


Thanks and best Regards

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

annoyed

Date of Complaint:
07/12/2017 03:10 PM

Category:
General

Description:
banyak kali sudah bah berutahu yang dalam office ani inda boleh merokok. Masih jua tabiat atu bah. Sudah ku Tanya arah ministry of health but nothing much can be done sal our office ani house setting. Aku seorang saja bah local yang keraja di office and seorang atu macam inda respect. masih merokok dalam office ba. payah bah. bau.... most pekerja dari china. tolong advise macam mana mengatasi hal ini. seorang atu saja ba yang mcm sengaja. nada respect untuk local. sudah cakap pakai bahasa cina, masih inda mahu mahu.

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

Muhd. Nurul Hidayat

Date of Complaint:
23/11/2017 02:17 PM

Category:
General

Description:
Hanya ingin mahu mengetahui... Adakah kami harus membuat permohonan baru untuk mengikuti kursus PPK itu? Kenapa kami yang telah mendaftar semasa market day yang lepas belum lagi dipanggil. Hanya ingin pencerahan saja.

ActionDescription:
Terima kasih kerana menghubungi EIDPMO. Untuk makluman awda, permohonan Pusat Pembangunan Kapasiti (PPK) bagi pengambilan ke-2 yang telah berjaya menyertai program PPK telah dimaklumkan melalui e-mel beserta dengan Tawaran Latihan Bersyarat (COT) pada Jumaat, 10 November 2017. Tarikh akhir untuk membalas COT tersebut kepada PPK adalah pada Jumaat, 24 November 2017, jam 5.00 petang. Sekiranya awda tidak menerima e-mel atau mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi talian hotline PPK 8324488 atau emel ke ppkregistrar@jpm.gov.bn. Terima Kasih.

Status:
Close

Date Of Issue Closed:
23/11/2017 02:23 PM

Concerned Station Manager

Date of Complaint:
23/11/2017 12:00 AM

Category:
Health, Safety, Security and Environment (HSSE)

Description:
To Head of Downstream

im expressing my concerns regarding the Arahan-arahan Penjualan Minyak Gasolin dan Disel which was published by PU/EDPMO/EIDPMO in various years starting from 2006 as the first directive and up to 2012 as the fifth additional directive.

i would like to bring it to your attention, as of current there are plenty of stations in the Brunei Muara District especially in the Mukim Kilanas/Mulaut/Bebatik/Lumpas/Jalan Muara/Mukim Jerudong/Tg.Nangka who are in breach of this Fuel Directives especially selling it those who are foreigners, foreign registered companies, foreign registered vessels and etc. i have read thoroughly these directives and until today, i have never seen an enforcement team doing random inspection to ensure compliance.

My question to you, (i believe YMC is out of the pic) is what are the consequences for breaching these directives for these Retail Stations??
In terms of HSSE, what is the direction of Mr.S?? Please have some sense of urgency for HSSE issues which are in your control i believe. With that in mind, i do believe a dialogue between EIDPMO and the Retail Station Owners/Managers should take place immediately and coming up with strict consequences. #wearelosingsubsidy

Ps, plenty of Drum Runners are feeding the Temburong Bridge Project using subsidised rates.
Some stations are making 30cents a litre margin from selling to these middle mens.

THEY MAKE BND0.30 A LITRE!! 200,000 litres a day. Do the MATH

i will stop here. if there are no immediate action/intervention from EIDPMO by this week.
i will raise this above minister level.

i will not email/call further to provide details. it is your role to investigate

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

A bit faith left

Date of Complaint:
22/11/2017 01:20 PM

Category:
General

Description:
Assalamualaikum..
Terlebih dahulu saya ingin memohon maaf jika huraian terlalu panjang dan lemah dalam tuturbahasa. Saya 33 tahun, ibu kepada 2 org anak (11thn&3thn) telah kehilangan suami,keluarga dan pekerjaan mengakui akan apa yg berlaku ini adalah slh sndiri iaitu mempercayai bertemu cinta sebenar dgn rakan kerja(malaysian) yg mana cuma bertahan 2tahun+. Di ringkaskan, sekarang keluarga saya  berpihak kpd bekas tmnlelaki dan tidak mengambil peduli malah enggan menerima saya dan anak untuk tinggal bersama. Saya (tidak bekerja) menumpang di kediaman adik angkat sementara anak sulung habis psr. Passport kami 3 beranak telah d sembunyi dan saya juga telah cuba membuat aduan ke pihak tertentu tapi gagal kerana di nafikan oleh keluarga sendiri. Apakah tindakan saya selanjutnya? (Job application was sent frequently, hoping to be hired a.s.a.p so i can prepare yr7 things for my eldest)

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

Jobconcern

Date of Complaint:
17/11/2017 05:21 PM

Category:
General

Description:
Dear Eidpmo,

Minta tolong kepada yg berkenaan agar membuat tindakkan terhadap this cmpany, durang ani selalu menindas us local especially the chinese management, kalau kn buat keputusan ikut suka durang saja .ramai pekerja local inda berpuas hati dengan cara durang ani, buleh dtg interview pekerja2 local disana kalau kn mau tau lebih lagi...
Kasihani th kami ani, bekeraja banar2,kna jnjikn mcm2 tpi nada pernah ada positive respond dri durang, kalau bab mencari silap bukan main ni durang ani, please buat lawatan and interview local workers! We will share to you how they treat us!

ActionDescription:

Status:
Open

Date Of Issue Closed:
-

Job seeker

Date of Complaint:
16/11/2017 02:37 AM

Category:
General

Description:
Assalamualaikum,

kan bertanya arah Eidpmo apakah tindakan Eidpmo mengenai jabatan/company menghire orang pakai main tolong saudara atau kawan n while the truth is mereka inda layak mendapat that position dan ada yg lebih layak lagi. is there a law or an audit untuk check this jabatan or company to get rid of this corruption? kesian untuk orang belajar tinggi2 and kerja keras untuk dapatkan the job but reality nya the job sdah kena reserved  dgn batuan saudara atau 'orang dlm'. mcm mana brunei economy kan maju kalau mcm mani? when people yg inda layak memgang jawatan atu'. tadi saya mendapati ada boyfriend n girfriend dapat kerja at this jabatan  at the same time same place same position, its very odd cemana boleh atu? indakan gf n bf dpat position sama at the same time pegawai lagi tu  n mcm pakai orang dlm durang dpt kerja atu n they have zero knowledge about that industry . padahal ada lagi orang lebih layak memegang that jawatan. is there a division or audit untuk check pegawai2 di jabatan or company on how they hire people?

ActionDescription:
Asalamualaikum,

Terima kasih kerana menghubungi Jabatan Tenaga dan Perindustrian, Jabatan Perdana Menteri
 
Kami mengambil berat akan maklum balas yang telah diberikan dan ingin mengetahui dengan lebih lanjut lagi mengenai perkara ini.
 
Sehubungan dengan itu, pihak kami telah mencuba untuk menghubungi awda melalui numbor talian yang telah diberikan. Walau bagaimanapun, numbor talian yang diberikan adalah tidak betul dan ketika dihubungi, ianya diangkat oleh seseorang yang tidak pernah membuat sebarang aduan ke pihak EIDPMO, sepertimana maklum balas yang diterima
 
Bagi memastikan pihak EIDPMO dapat membantu dalam menangani maklum balas yang diberikan, Jabatan ini memohon supaya awda akan dapat menghubungi pihak kami secara langsung melalui talian +673 8 239933.
 
Terima kasih dan kerjasama awda diharapkan supaya akan dapat menghubungi kami dengan segera.

Status:
Close

Date Of Issue Closed:
16/11/2017 03:13 AM

JCBCONCERN

Date of Complaint:
14/11/2017 09:53 AM

Category:
General

Description:
Assalamualaikum EIDPMO/MPPU.

I have written a complaint on the 10th November 2017, but sadly there is NO feedback from

you. Since there is no update on my application inquiry (since if i call JCB hotline,they

will said that they have submitted my application), I decided to call another

company/organization that offering I-ready post which are listed on JCB website which i had

applied, if they receive my application or not. According to that company/organization,

they have NOT received mine as well, INFACT, they received NONE. i am fully understands, it is the organization's right to either shortlisted the applicants or not, but it only RIGHT and FAIR, if all of us are given the same CHANCES by the JCB.

This whole thing becoming

more absurd and getting worse. I dont know where should i go now, I don't know to whom i

should go and complaint, i don't know where else to get help regarding this matter.

ActionDescription:
Thank you for reaching out to us. We appreciate your feedback and are continuously moving towards improving the implementation and success of the iReady Apprenticeship program.

On the iReady Apprenticeship program, the current main recruitment and selection process is as outlined below:

1) The approved iReady apprenticeship slots are advertised on the JobCentre Brunei (JCB) Portal
2) Jobseekers apply for the i-Ready role through the JCB portal
3) JCB will forward all qualified applicants’ details who meets the iReady basic requirements (First Degree and Above, Bruneian or Permanent Resident of Brunei Darussalam) to the company
4) The companies will then do their own shortlisting, without intervention from JCB
5) Companies will then send their shortlisted candidates to MPPU to organize and schedule the interview sessions.
6) Successful candidates will be offered an apprenticeship contract under the  the iReady Apprenticeship program.

In addition to the process outlined, in certain circumstances JCB do also provide talent push and job matching services whereby a list of relevant and qualified candidates are provided to the hosting organization for them to shortlist further.

With regards to your feedback, we would like to seek additional information from you for us to better assist you. We greatly appreciate it if you could share your contact details as well as provide the list of companies that you have applied to.

Please contact us directly at JCB’s Hotline +673 8239933 to talk with our HR Team. Alternatively you can reach out through our iReady Feedback portal http://www.ei.gov.bn/MPPU/ireadyfeedback.aspx.

We look forward to hearing from you soon and for us to resolve this matter soonest possible.

Status:
Close

Date Of Issue Closed:
14/11/2017 09:59 AM

1 - 10 Next